Initial connection very slow (20sec)

Since months now the initial connection is very slow.
if I switch in NON SSL the initial connection is ultra fast.
I tried with another third party certificate and no problem.
Please tell me if the issue comes from your servers or else thanks

1 Like

Hello @e-blokos!

You Haven’t provided us with an abundance of information but, in a way, you have answered your own question. :face_with_monocle:

Best practice is to allow access to port 80. Then redirect connections to port 443 from there.

Please read:

I’m all for “ultra fast” !

Hope this helps

Rip

1 Like

Hi, thanks for your quick answer.
mmmhmmm It seems something is wrong with my redirect port 80 to 443 conf on apache
Do you have any optimized redirection examples well supported by letsencrypt?

thanks

1 Like

Please fill out the fields below so we can help you better. Note: you must provide your domain name to get help. Domain names for issued certificates are all made public in Certificate Transparency logs (e.g. https://crt.sh/?q=example.com), so withholding your domain name here does not increase secrecy, but only makes it harder for us to provide help.

My domain is:

I ran this command:

It produced this output:

My web server is (include version):

The operating system my web server runs on is (include version):

My hosting provider, if applicable, is:

I can login to a root shell on my machine (yes or no, or I don’t know):

I’m using a control panel to manage my site (no, or provide the name and version of the control panel):

The version of my client is (e.g. output of certbot --version or certbot-auto --version if you’re using Certbot):

This information is required for someone here to help resolve your questions.

Rip

1 Like

This topic was automatically closed 30 days after the last reply. New replies are no longer allowed.