Failing to renew my ssl certificate


#1

Please fill out the fields below so we can help you better. Note: you must provide your domain name to get help. Domain names for issued certificates are all made public in Certificate Transparency logs (e.g. https://crt.sh/?q=example.com), so withholding your domain name here does not increase secrecy, but only makes it harder for us to provide help.

My domain is: sip41.telco.co.zw

I ran this command: certbot renew

It produced this output:
Saving debug log to /var/log/letsencrypt/letsencrypt.log


Processing /etc/letsencrypt/renewal/sip41.telco.co.zw.conf

Cert is due for renewal, auto-renewing…
Starting new HTTPS connection (1): acme-v01.api.letsencrypt.org
Renewing an existing certificate
Performing the following challenges:
http-01 challenge for sip41.telco.co.zw
Waiting for verification…
Cleaning up challenges
Attempting to renew cert from /etc/letsencrypt/renewal/sip41.telco.co.zw.conf produced an unexpected error: Failed authorization procedure. sip41.telco.co.zw (http-01): urn:acme:error:connection :: The server could not connect to the client to verify the domain :: Fetching http://sip41.telco.co.zw/.well-known/acme-challenge/28NoEnawo38LXiDMaNpaiqy2AtoiWVwD-X1hSeWa2tU: Connection refused. Skipping.

All renewal attempts failed. The following certs could not be renewed:
/etc/letsencrypt/live/sip41.telco.co.zw/fullchain.pem (failure)
1 renew failure(s), 0 parse failure(s)

IMPORTANT NOTES:

  • The following errors were reported by the server:

    Domain: sip41.telco.co.zw
    Type: connection
    Detail: Fetching
    http://sip41.telco.co.zw/.well-known/acme-challenge/28NoEnawo38LXiDMaNpaiqy2AtoiWVwD-X1hSeWa2tU:
    Connection refused

    To fix these errors, please make sure that your domain name was
    entered correctly and the DNS A record(s) for that domain
    contain(s) the right IP address. Additionally, please check that
    your computer has a publicly routable IP address and that no
    firewalls are preventing the server from communicating with the
    client. If you’re using the webroot plugin, you should also verify
    that you are serving files from the webroot path you provided.

My web server is (include version): Apache/2.4.10 (Debian)

The operating system my web server runs on is (include version): Debian GNU/Linux 8 (jessie)

My hosting provider, if applicable, is:

I can login to a root shell on my machine (yes or no, or I don’t know): yes

I’m using a control panel to manage my site (no, or provide the name and version of the control panel): no


#2

There is no SIP41.TELCO.CO.ZW
https://letsdebug.net/sip41.telco.co.zw/14495

nslookup sip41.telco.co.zw ns1.telco.co.zw
Server: ns1.telco.co.zw
Address: 41.191.232.2
*** ns1.telco.co.zw can’t find sip41.telco.co.zw: Non-existent domain

nslookup sip41.telco.co.zw ns2.telco.co.zw
Server: ns2.telco.co.zw
Address: 41.191.238.3
*** ns2.telco.co.zw can’t find sip41.telco.co.zw: Non-existent domain

nslookup sip41.telco.co.zw ns3.telco.co.zw
Server: ns3.telco.co.zw
Address: 41.191.236.4
*** ns3.telco.co.zw can’t find sip41.telco.co.zw: Non-existent domain

nslookup sip41.telco.co.zw ns4.telco.co.zw
Server: ns4.telco.co.zw
Address: 41.191.236.22
*** ns4.telco.co.zw can’t find sip41.telco.co.zw: Non-existent domain

nslookup sip41.telco.co.zw ns5.telco.co.zw
Server: ns5.telco.co.zw
Address: 41.191.238.2
*** ns5.telco.co.zw can’t find sip41.telco.co.zw: Non-existent domain


#3

The DNS for this domain seems a bit “slapped-together”:

  • The co.zw zone only delegates telco.co.zw to the first three nameservers listed above (ns1, ns2, ns3).
    While those three show five nameservers as authoritative (ns1, ns2, ns3, ns4, ns5).

  • None of the nameservers have IPv6 glue records (only the IPv4 records are glued).


closed #4

This topic was automatically closed 30 days after the last reply. New replies are no longer allowed.