Error installing Let's Encrypt AutoSSL plugin on WHM

Hi,
I’m trying to install the Let’s Encrypt AutoSSL plugin on my dedicated server via SSH (Putty) and I get this error:

[root@esm1581 ~]# /usr/local/cpanel/scripts/install_lets_encrypt_autossl_provider
Loaded plugins: fastestmirror, security
Setting up Install Process
Loading mirror speeds from cached hostfile
* cpanel-addons-production-feed: 91.197.228.252
* base: mirror.serverius.net
* extras: mirror.ehv.weppel.nl
* updates: mirror.serverion.com
Resolving Dependencies
--> Running transaction check
---> Package cpanel-letsencrypt.noarch 0:2.28-1.1 will be installed
--> Finished Dependency Resolution


Total download size: 42 k
Installed size: 104 k
Downloading Packages:
Running rpm_check_debug
Running Transaction Test
Transaction Test Succeeded
Running Transaction

Error in PREIN scriptlet in rpm package cpanel-letsencrypt-2.28-1.1.noarch
error: install: %pre scriptlet failed (2), skipping cpanel-letsencrypt-2.28-1.1
Verifying : cpanel-letsencrypt-2.28-1.1.noarch 1/1

Complete!
Cpanel::Exception::IO::ExecError/(XID kjde94) The system failed to execute yum with the arguments “--assumeyes --config /etc/yum.conf install cpanel-letsencrypt --disablerepo=epel” because of an error: The “/usr/bin/yum” command (process 19365) reported error number 1 when it ended. : Error in PREIN scriptlet in rpm package cpanel-letsencrypt-2.28-1.1.noarch

at /usr/local/cpanel/Cpanel/Exception/CORE.pm line 330.
Cpanel::Exception::create("IO::ExecError", "The system failed to execute yum with the arguments \x{e2}\x{80}\x{9c}[_1]\x{e2}\x{80}"..., ARRAY(0x1bc20c8)) called at /usr/local/cpanel/Cpanel/Exception.pm line 46
Cpanel::Exception::__ANON__(__CPANEL_HIDDEN__, __CPANEL_HIDDEN__..., ARRAY(0x1bc20c8)) called at /usr/local/cpanel/Cpanel/SysPkgs/YUM.pm line 850
Cpanel::SysPkgs::YUM::_exec_yum(Cpanel::SysPkgs::YUM=HASH(0x1842088), "packages", ARRAY(0x14b0618), "_args", ARRAY(0x10aa878)) called at /usr/local/cpanel/Cpanel/SysPkgs/YUM.pm line 782
Cpanel::SysPkgs::YUM::_call_yum(Cpanel::SysPkgs::YUM=HASH(0x1842088), "packages", ARRAY(0x14b0618)) called at /usr/local/cpanel/Cpanel/SysPkgs/YUM.pm line 181
Cpanel::SysPkgs::YUM::install_packages(Cpanel::SysPkgs::YUM=HASH(0x1842088), "packages", ARRAY(0x14b0618)) called at /usr/local/cpanel/Cpanel/Plugins.pm line 50
Cpanel::Plugins::install_plugins("cpanel-letsencrypt") called at /usr/local/cpanel/scripts/install_lets_encrypt_autossl_provider line 19
scripts::install_lets_encrypt_autossl_provider::run() called at /usr/local/cpanel/scripts/install_lets_encrypt_autossl_provider line 16
[root@esm1581 ~]#

What can I do to fix it? I asked SiteGround and they told me to ask here.

Thanks


My web server is (include version): WHM v66.0.35

The operating system my web server runs on is (include version): CENTOS 6.10 standard

My hosting provider, if applicable, is: SiteGround

I can login to a root shell on my machine (yes or no, or I don’t know): Yes

Hi @vs1

that’s a cPanel script that doesn’t work. So ask cPanel.

This topic was automatically closed 30 days after the last reply. New replies are no longer allowed.