Cerbot apache errors


#1

My domain is: nicolas-kik.com

I ran this command: sudo certbot --apache

It produced this output:

The following errors were reported by the server:

Domain: nicolas-kik.com
Type: unauthorized
Detail: Invalid response from
http://nicolas-kik.com/.well-known/acme-challenge/5lnDUGuW3P5RmRY5H0uxmJ6kenpxAVp7Mr8WLYlOc8c:
"

300 Multiple Choices

Multiple C"

Domain: www.nicolas-kik.com
Type: unauthorized
Detail: Invalid response from
http://www.nicolas-kik.com/.well-known/acme-challenge/GvVbw5sWmavQh5ixlhy-T7YaF82a4Jb6DE-5cWqAdww:
"

300 Multiple Choices

Multiple C"

To fix these errors, please make sure that your domain name was
entered correctly and the DNS A/AAAA record(s) for that domain
contain(s) the right IP address.

  • Your account credentials have been saved in your Certbot
    configuration directory at /etc/letsencrypt. You should make a
    secure backup of this folder now. This configuration directory will
    also contain certificates and private keys obtained by Certbot so
    making regular backups of this folder is ideal.

My web server is (include version): Apache/2.4.18

The operating system my web server runs on is (include version): Ubuntu 14.04 LTS

I can login to a root shell on my machine (yes or no, or I don’t know): yes

I’m using a control panel to manage my site (no, or provide the name and version of the control panel): no


#2

Please show the vhost config that covers nicolas-kik.com (and www.nicolas-kik.com)

Are these the correct IPs for your domain?
Name: nicolas-kik.com
Addresses: 2607:f1c0:1000:fd:b24d:dcf2:ab59:c027
51.15.182.50

The IPv6 address returns:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC “-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN”
http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd”>
<html>
<head>
<meta http-equiv=“Refresh” content=“0;url=defaultsite” />
<!-- US -->
</head>
<body>
</body>
</html>

While the IPv4 address returns:
port 80: Connection refused


#3
<VirtualHost *:80>
        ServerAdmin contact@nicolas-kik.com
        ServerName nicolas-kik.com
        ServerAlias www.nicolas-kik.com
        #Redirect permanent /  https://www.nicolas-kik.com/
        DocumentRoot /var/www/nicolas/files/
        ErrorLog ${APACHE_LOG_DIR}/error.log
        CustomLog ${APACHE_LOG_DIR}/access.log combined
</VirtualHost>
<VirtualHost *:443>
        ServerAdmin contact@nicolas-kik.com
        ServerName nicolas-kik.com
        ServerAlias www.nicolas-kik.com
        DocumentRoot /var/www/nicolas/files/
        #SSLEngine On
        #SSLCertificateFile /etc/apache2/apache.pem

        LogLevel warn
        ErrorLog ${APACHE_LOG_DIR}/error.log
    CustomLog ${APACHE_LOG_DIR}/access.log combined
</VirtualHost>

#4

I have tried running “certbot --apache” again and got the following error:

Failed authorization procedure. www.nicolas-kik.com (http-01): urn:acme:error:un authorized :: The client lacks sufficient authorization :: Invalid response from http://www.nicolas-kik.com/.well-known/acme-challenge/2oW4vzwNTrjsokMKo_WWCgY_DQmUcD53QvCAmgt6K7A


#5

It turns out my DNS had default ipv6 entries. I deleted those entries and cerbot worked without a problem.


#6

This topic was automatically closed 30 days after the last reply. New replies are no longer allowed.